Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereFlåter hos hund og kat

Er dit kæledyr beskyttet mod flåter?

I Danmark er det især borrelia, anaplasma og TBE (flåtbåren hjernebetændelse), der smitter via flåter. Det er primært hunde der kan få disse sygdomme, katte er kun modtagelige i særlige tilfælde hvor immunforsvaret er svækket. Det er derfor en rigtig god ide at beskytte sin hund mod flåter hvis man færdes i områder, hvor der er risiko for at hunden kan blive bidt.

Flåten er normalt aktiv fra april til oktober måned, med højsæson i juni og august, men i milde vintre kan perioden strække sig længere. Flåter lever primært i områder med meget vegetation, og den er mest aktiv på varme og fugtige dage. Områder i Danmark med meget råvildt har særlig høj forekomst. Dette gælder blandt andet for Sejerø-bugten, Bornholm samt Marienlyst på Falster, men også blot hvis du lufter din hund ved mark og skov, kan flåter nemt forekomme i højere antal.

Der er forskellige muligheder for at beskytte din hund mod flåter, da der både er præparater som dryppes på hundens hud i nakken og tyggetabletter. Til kat findes endnu kun flåtforebyggelse i spot-on (altså ”dryppe”) form.

Nogle af præparaterne er receptpligtige. Vi udskriver dem gerne til jeres dyr forudsat, at vi har set dyret inden for det sidste år.

Til hund findes endvidere en vaccine der kan give direkte beskyttelse mod bakterien borrelia, således at flåten ikke kan overføre bakterien til hunden. Denne vaccine gives bedst i det tidlige forår, så vi har beskyttelsen når flåtsæsonen for alvor sætter ind.

Links:
For mere info om de forskellige flåtbårne sygdomme, følg links:

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®