Analkirtler eller analsække som de også kaldes, findes hos alle hunde og katte. De to små sække er placeret i vævet på hver sin side af endetarmsåbningen med udførselsgange, der kan ses som et lille bitte hul der munder ud i endetarmsåbningens slimhinde.
læs mereAnaplasmose er en sygdom som smitter via flåtbid. I Danmark udbredes smitten primært gennem skovflåten (Ixodes Ricinus) som er udbredt mange steder i landet.
læs mereBorreliose er en sygdom som smitter via flåtbid. I Danmark udbredes smitten primært gennem skovflåten (Ixodes Ricinus) som er udbredt mange steder i landet. Skovflåten findes i skov, krat og ved marker da hjortevildt er den primære vært.
læs mereI Danmark er det især borrelia, anaplasma og TBE (flåtbåren hjernebetændelse), der smitter via flåter. Det er primært hunde der kan få disse sygdomme, katte er kun modtagelige i særlige tilfælde hvor immunforsvaret er svækket.
læs mereHjerte- og lungeorm er desværre udbredte parasitter i specielt Nordsjælland og Københavns området. Det er primært ræve og hunde som smittes, katte smittes ikke. Hvis din hund smittes med hjerte- eller lungeorm er det en alvorlig sag.
læs mereLivmoderbetændelse er en hyppig lidelse hos ældre intakte tæver. Hvis tæven er steriliseret enten ved at have fået fjernet hele livmoderen eller blot æggestokkene, kan de ikke længere få sygdommen. Livmoderbetændelse ses normalt 4-8 uger efter endt løbetid.
læs mereI Danmark kan vores hunde få en del forskellige orm med meget forskellige symptomer, nogle har stort set ingen betydning hvor andre kan være dødelige. Vi anbefaler som standard ormebehandling af den drægtige og diegivende tæve og hvalpene det første stadie af deres liv.
læs mereI Danmark har vores katte primært to forskellige typer af orm: Bændelorm eller spolorm. De kan godt have begge typer på samme tid, men det giver heldigvis sjældent alvorlige problemer hos vores katte, og er forsat nemme at behandle.
læs mereØjenbetændelse skyldes betændelse i øjets slimhinde. Der kan være mange årsager til øjenbetændelse f.eks.: Bakterier Virus Irritation efter kontakt med kemikalier, støv, fremmedlegemer osv. Mekanisk irritation (fejlstilling af øjenlåg, cherry eye, svulster, fejlplacering af øjenhår mv)
læs mereHvad er parvovirus? Der bliver skrevet meget om parvovirus i disse dage. Men hvad er fup og hvad er fakta? Hvordan undgår du at DIN hund bliver smittet og hvordan beskytter du den bedst muligt?
læs mereMange vælger at tage deres dyr med på ferie – både i ind- og udland. Hvis I skal have jeres dyr med til lande i EU, skal dyret ifølge EU-lovgivning være ID-mærket med chip (tatovering er KUN gyldig, hvis dyret er tatoveret FØR juli 2011), have et EU pas til selskabsdyr samt en gyldig rabiesvaccination.
læs mereLangt de fleste hunde vil på et tidspunkt i deres liv støde ind i problemer med tænder og tandkød. Derfor er undersøgelse af mundhulen en meget vigtig del af den årlige helbredsundersøgelse.
læs mereTandproblemer hos katte ses hyppigt, især hos ældre katte. Hvis tandproblemerne ikke behandles vil det medføre smerter og ubehag i mundhulen. Der vil ligeledes dannes en bakteriefilm i mundhulen der er med til at forstærke problemet.
læs mere