Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereTrænger din hund eller kat til en tandrensning?

Tandproblemer hos hunde og katte

Tandproblemer opstår hos mange hunde og katte i løbet af livet. En sund mund er særdeles vigtig for dyrets sundhed og trivsel, da et tandproblem kan give kronisk ubehag og smerter. Tandproblemer kan være svære at opdage, da dyrene ofte skjuler symptomerne godt, og det er sjældent at de holder op med at spise pga. et tandproblem. Det er derfor en god rutine at tjekke sit dyrs mund regelmæssigt, og vi hjælper gerne med et gratis tandtjek.

På klinikken foretager vi tandeftersyn, tandrens og ekstraktioner. Vi har udstyret til at klare selv komplicerede tandproblemer, da vi har digitalt tandrøntgen og en moderne, ny tandunit med de samme funktioner, som du er vant til hos din egen tandlæge. For at vi kan foretage en korrekt og grundig tandbehandling kommer dyrene i fuld narkose under behandlingen. Narkosen suppleres med en tilpasset smertebehandling alt efter indgrebet. Under narkosen vil dyrene være tilkoblet vores overvågningsudstyr som blandt andet måler hjertefrekvens, EKG, iltmætning og respirationsfrekvens. Dyret overvåges selvfølgelig også af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske. Narkosen vil være tilpasset dyrets alder, race og evt. andre problemer.

Det er meget forskelligt hvornår en hund eller kat har brug for sin første tandrens, og hvor ofte den derefter vil have behov for det. Der er store racemæssige og individuelle forskelle i hvor sunde et dyrs tænder er. Der er også enkelte hunde der kan gå gennem hele livet med flotte tænder uden tandbehandling. Derhjemme kan man selv gøre meget ved at få børstet tænder på sin hund eller kat dagligt. Det kræver dog noget træning og nogle er mere villige til at få det gjort end andre. Forskellige tyggeben kan også hjælpe, men her er det vigtigt at dyret bruger godt med tid på at tygge på det, for at det har effekt. Endeligt findes der forskelligt tilskud til drikkevand og foder, men tandbørstning vil altid være nummer et.

Eksempler på tandbehandlinger:

  • Tandrens med ultralyd og polering
  • Digital tandrøntgen
  • Udtræk af tilbageholdte mælketænder hos hvalpe og killinger
  • Parodontose behandling
  • Kirurgisk udtræk af tænder. F.eks. rovtænder eller hjørnetænder
  • Emaljeskader
  • Behandling af katte med tandresorptioner

Vi sælger tandbørster, tandpasta og tandplejemidler i klinikken.

Dit dyr er altid velkommen til et GRATIS tandeftersyn hos os. Husk at bestille tid.

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®