Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereAnaplasma hos hund

Hvad er anaplasmose hos hund?

Anaplasmose er en sygdom som smitter via flåtbid. I Danmark udbredes smitten primært gennem skovflåten (Ixodes Ricinus) som er udbredt mange steder i landet. Skovflåten findes i skov, krat og ved marker da hjortevildt er den primære vært. Flåter kan spredes til haver og grønne områder i byen via små gnavere og fugle.

Infektionen skyldes bakterien Anaplasma phagocytophila (hed tidligere Erhlichia). Den vandrer fra flåten og over i blodbanen når flåten bider. Der skal ligesom ved borreliose normalt gå minimum 24 timer før denne overførsel kan ske. Bakterien bæres rundt med blodet til mange forskellige steder i kroppen, men lokaliserer sig gerne i leddene.

Anaplasmose kan ramme hunde, og i særlige tilfælde også katte hvis de er stærkt svækkede. Undersøgelser viser at op mod 23% af de danske flåter bærer smitten.

Sygdommen kan behandles med en antibiotikakur, men nogle hunde vil blive kroniske bærere af sygdommen.

Det kan være svært at stille den præcise diagnose. Der findes forskellige test alt efter stadiet af sygdom, men der er en vis usikkerhed forbundet med disse.

Hvad kan jeg gøre for at beskytte mit dyr mod anaplasmose?

Vi både kan og bør forebygge anaplasmose. Dette gøres ved at beskytte mod flåter. Der findes et stort udvalg af produkter mod flåter både i pilleform og som spot on. Nogle er på recept og andre kan fås i håndkøb. Tal med din dyrlæge om hvad der er den bedste løsning for netop dit dyr. Så ved du, at dit dyr er beskyttet godt mod flåtbid.

Der findes pt ingen vaccine mod anaplasmose.

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®